O nama

Hrvatsko neuroradiološko društvo (HNRD) Hrvatskog liječničkog zbora osnovano je krajem 2017.g. na Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju u KBC Sestre milosrdnice s ciljem okupljanja relevantnih stručnjaka iz područja neuroradiologije, radiologije glave i vrata i neurointervencije radi donošenja svih bitnih planova i odluka na području neuroradiologije i neurointervencija u Republici Hrvatskoj.

Društvo je inkluzivnog karaktera u koje su dobrodošli, osim neuroradiologa, svi akteri zdravstvenog sustava kojima je stručni, znanstveni ili nastavni interes usmjeren u područje neuroradiologije i neuroznanosti, neurointervencije te bolestima glave i vrata, kao i prevenciji. Ciljevi HNRD-a temelje se na multidisciplinarnom pristupu zdravlju pacijenata, prevenciji bolesti središnjeg živčanog sustava i bolesti u području glave i vrata, omogućavanju uvjeta za najsuvremeniju neuroradiološku dijagnostiku i neurointervencijsko liječenje te povećavanju dostupnosti što većem broju bolesnika, ravnomjerno unutar Hrvatske.

Posebni ciljevi su skrb oko napretka neuroradiološke struke i neuroznanosti u Republici Hrvatskoj, predstavljanje hrvatske neuroradiologije u svijetu, izrada stručnih smjernica za dijagnostiku i liječenje bolesti središnjeg živčanog sustava u uskoj suradnji s drugim relevantnim stručnjacima, kao i predlaganje znanstvenih projekata Europskim fondovima i Ministarstvima RH za razvoj i modernizaciju znanstvene aktivnosti iz područja neuroradiologije.

Posebno važan dio programa je i briga o trajnom stručnom i znanstvenom usavršavanju članova HNRD-a kroz organizaciju stručnih i znanstvenih sastanaka, kongresa, seminara, predavanja i tečajeva, odnosno svih oblika trajnog medicinskog usavršavanja. U samo godinu dana Društvo je udvostručilo broj članova.

HNRD je član Svjetske federacije neuroradioloških društava (WFNRS).

Predsjednica Hrvatskog neuroradiološkog društva,
Izv.prof.dr.sc.Dijana Zadravec, dr.med.

Upravni odbor

prof.dr.sc. Dijana Zadravec, dr.med.

prof.dr.sc. Zvonimir Sučić, dr.med.

Marko Slavica, dr.med.

Đino Varga, dr.med.

prof.dr.sc. Iris Zavoreo, dr.med.

Ivana Župetić, dr.med.

Branimir Čulo, dr.med.

Tamara Rihtar, dr.med.

Novosti

Pročitajte novosti o djelovanju društva

1. HRVATSKI NEURORADIOLOŠKI KONGRES s međunarodnim sudjelovanjem (ONLINE)

Online prijava postera Registracija SPONZORI SKUP ĆE BITI BODOVAN OD STRANE HRVATSKE LIJEČNIČKE KOMORE PASIVNO SUDJELOVANJE – 11 bodova AKTIVNO SUDJELOVANJE – 16 bodova Ukoliko niste član Hrvatskog neuroradiološkog društva, a želite to postati, slobodno možete ispuniti pristupnicu na sljedećem linku :  https://www.neuroradiologija.org/dokumenti/#pristupnica Ljubazno Vas molimo da ispunjenu prijavnicu pošaljete na mail adresu: [email protected]

Naši partneri

Hrvatski liječnički zbor – Udruga liječnika
The World Federation of Neuroradiological Societies
Hrvatski liječnički zbor - Hrvatsko neurološko društvo
Medicinski fakultet u Zagrebu
Sveučilište u Zagrebu Stomatološki fakultet